Wpis na szybko,tak szybko, jak szybko robiłam dziś te łakocie
Zakręciłam dziś znów czarodziejską różdżką w kuchni. I oto co wyszło z pod czarodziejskiego noża i widelca
Pieczony łosoś tańczy salsę warianty dwa:
Łosoś z warzywną salsą
Składniki:
Filet z łososia
pomidor
ogórek
awokado
natka z pietruszki
papryka
limonka
przyprawy
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić:
Łososia marynujemy w oliwie i przyprawach. Dodajemy nieśmiertelny duet pieprz i sól + tymianek, całość skrapiamy sokiem z cytryny (+trochę skórki) i wrzucamy do piekarnika na 15 min.
W tym czasie szybko kręcimy salsę. Warzywa kroimy w drobną kotkę, dodajemy listki natki, przyprawy, kilka kropel soku z limonki i oliwy. Całośc mieszamy i przerzucamy do osobnego kubeczka. Łososia wyjmujemy z folii i serwujemy od razu.
Łosoś tańczy salsę z awokado
Składniki:
Filet z łososia
awokado
pomidor
przyprawy
limoka
chili
Z łososiem postępujemy jak w przypadku powyżej. W czasie, gdy ryba wyleguje nam się w cieple wrzucamy do blendera awokado z pomidorami i miksujemy. Otrzymujemy sos jednolitej konsystencji, do którego dodajemy sól, pieprz oraz chili i kilka kropel oliwy z oliwek. Schładzamy. Gdy łosoś jest gotowy podajemy w osobnej miseczce
Łosoś: Omega-3, omega-6, witaminy: B1, B2, B6, B12, A,D,E, Fosfor,
P.S Ryba wpływa na wszystko:)
No comments:
Post a Comment